Saklıkent Kanyonu - Gizlikent Şelalesi
Saklıkent Kanyonu, Fethiye |
Biz, eşim Cansu ile birlikte Antalya'da yaşıyoruz ve vakit buldukça farklı yerler görmek için fırsatlar yaratıyoruz.Buraya da yolumuz şöyle düştü: Benim otel programım Dalaman-Sarıgerme güzergahında olduğu için işimi biraz tatile çevirdik. Saklıkent fikri ise interneti iyi araştırabilen eşimden çıktı.Bu konuda ona güveniyordum çünkü İtalya gezimizde, Venedik'te İspanyol bir ailenin işlettiği harika bir makarnacı bulmuştu. Aynı şekilde burada da çok güzel vakit geçirdik.
Saklıkent kanyonu Fethiye'de bulunmaktadır.Buraya Antalya'dan gitmek için iki seçeceğiniz var:
1. seçenek ; En kısa yol Korkuteli - Söğüt üzerinden Fethiye'ye yöneleceksiniz. 200km uzaklıkta 2 saat 30 dakika gibi bir süre içersinde varabilirsiniz.Fethiye'ye yaklaştığınızda Kaş sapağına gelmeden 5km önce Saklıkent Kavşağını göreceksiniz ve sola doğru devam edeceksiniz.Yaklaşık 20 dk içeri devam edeceksiniz.(18km)
2. seçenek ise kıyıdan gezerek gidebilirsiniz. Kemer - Kumluca - Finike -Demre - Kaş - Kalkan üzerinden 250km civarında yol gideceksiniz.Finike ve Kaş-Kalkan yolları arasında virajlı yollar olduğu için burdan ulaşımınız 4 saati bulabilecektir.Bizde bu yolu İş dönüşümüzde kullandık çünkü diğer akşam Kemer - Çamyuca 'da yine otel programım vardı.
Saklıkent kanyonuna 18 eylül'de gittik.Saklıkent bölgesine vardığınızda sağda belediyenin otoparkını göreceksiniz.Tüm gün 5 lira ücreti var.Fakat biraz ileride aslında ücretsiz park edebileceğiniz yerlerde mevcut.
Kanyona giriş tam ücreti 7 lira.Ücretler makul sayılabilir.Fakat içerde gezerken insanların bunun için mi para alıyorlar dediklerini duydum.Sebebi şu olabilir; Kanyona girdikten bir 30 metre sonra su kaynaklarına ulaşıyorsunuz. Sonra maksimum 200 metre içeri giden bir yol var oradan akan su o kadar az ki hafif çamurlu bir yolda yürüyorsunuz.Bu kanyonun tek kötü kısmı burası olabilir ayrıca bu yol üzerinde yamaçtan taş düşme ihtimali yüksek olduğu için kask kiralamınızı tavsiye ediyoruz çünkü biz ordayken bile taşların düştüğüne şahit olduk.
Kanyon İçerisinde suyun içinde giyilebilen ayakkabılar ve kask kiralanıyor.(4'er lira) Ancak kendinize ait bir ayakkabınız olması şahane olur... İçeride oturup bişeyler yiyip içebileceğiniz yerler mevcut.(Fiyatlar uygun.) Haşlanmış mısır görünce dayanamadım.
Siz kask kiralayın. |
Bu dönem havalar biraz daha serinlemişti.Güneş çok rahatsız etmiyordu ki suyun serinliği ve yamaçların gölgesi güneşin sıcaklığını alıyordu.O gördüğünüz suyun içinde 10 saniye durduktan sonra ayaklarınızdaki acıyı hissediyorsunuz.Kendinizi bir taşın üzerine attıktan sonra bir 10 saniye de acının dinmesini bekliyorsunuz.
Yukarıdaki fotoğraftaki bölgeden ileri doğru gideceğiniz kısım için karşıya geçmeniz gerekiyor. Orada hem bir akıntı var hemde suyun soğukluğu oldukça fazla (çelik gibi denilen su) burda karşıya geçmek için ipten tutunmanız gerekebiliyor.Bu kısım ne kadar kısa da olsa karşıya geçtiğinizde ayaklarınız soğuktan acıyacaktır. 😅
GİZLİKENT ŞELALESİ
Konunun tekrar başına dönelim.Aslında biz burayı 22 ağustos (eşimin doğum günü) tarihi için planlamıştık.Ancak bilgimiz, sadece fotoğraflardan hayal ettiğimiz kadarıylaydı.Buralara önceden gelmiş bir öğretmen arkadaşım ve Fethiye'de yaşayan bir müzisyen arkadaşımın tavsiyesi üzerine 22 ağustos günü arabamı direk kanyona yaklaşık 200 m geride olan Gizlikent Şelalesi'ne sürdüm. Çünkü buranın daha kapsamlı,güzel ve ücretsiz olduğundan bahsetmişlerdi.
Gizli Kent Şelalesi , Fethiye |
Gizlikent Şelalesi'ne geldiğinizde 5 lira otopark ücretiniz var yalnız bu fişle yemek yediğiniz zaman 5 lira indirim sağlıyorlar. Yemek yerinde tavuk dönerden gözlemeye herşey mevcut ve hesaplıydı.Aşağıyı gezdikten sonra bişeyler atıştırıp dinlendik.
Otopark ve kafeterya yukarıda olduğu için merdivenlerle aşağı doğru inmeniz gerekecektir.(yaklaşık 100 basamak) Aşağı indiğinizde yine ayakkabı kiralanmaktadır.(3lira) Ayakkabınızıda giydikten sonra şelaleye doğru yürümeye başlıyorsunuz.(yaklaşık 300m) Burada akan su gayet bol olduğu için terlikle gitmeniz pek mümkün değil. Giderim deyip terlikleri yırtılanları gördüm ve taşlarda gayet acıtan cinsten kendi ayakkabınızın olmasını tavsiye ediyorum.
Yolun sonunda ulaşacağımız nokta:
Herşey çok güzeldi.Burada da geçirebileceğiniz vakit yaklaşık 1-2 saat.Buraya öğlenden sonra geldiğimiz için artık dönmemiz gerekiyordu.Burdan çıktık ve Kaş'tan döneceğimiz için Saklıkent kanyonun yanından geçtik.Farkettik ki buraya da ayrı zaman ayırmamız gerekiyor. Çadır bile kurabileceğiniz yer mevcuttu. Rafting yapanlar, hamaklı restorantlar, orada yaşayan teyzelerin sattığı taze meyveler... gelmeye karar verdik ve 18 eylül'de yine burdaydık. Herkese tavsiye ediyoruz...
Saklıkent Kanyonu |
Saklıkent Kanyon kaynaklarından birtanesi |
Saklıkent Kanyonu Su akmayan kısım 😅 ve su bulamayan insanların sıkılarak çamurla duvarlarlara |
yazı yazmaları...😆 Bizim orkestra otuzbeşsıfıryedi instagramdayız takip ediniz. |
Yorumlar
Yorum Gönder
Okuduğunuz için teşekkür ederim.Abone olmayı unutmayın...